website

VÅRRENSNING - SPARA UPP TILL 70% PÅ REAN HÄR!

Frågor & svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren vi får. Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss här.

 • Leverans

  Leverans

  Välj mellan hemleverans eller levernas till ombud med Postnord. Leveranstiden är 1-3 vardagar.

 • Kundservice

  Kundservice

  Kontakta oss på 010-888 77 80 vardagar 9-16 eller maila oss. Vi svarar på mail inom 24 timmar.

 • Certifikat

  Certifikat

  Alla våra fårskinn är certifierade. Läs mer här. Vi innehar bland annat certifikat från TÜV ZÜD och OKEKO-tex.

 • Betalning

  Betalning

  Hos oss kan du betala med betalkort, Klarna, Applepay, Googlepay och Shoppay. Alla transaktioner är krypterade och säkra.

FAQ

Hur tar jag bäst hand om mitt fårskinn?

Om du använder skinnet mycket kan håren plattas till och tova sig lite. Ta en omgång med vår så blir skinnet som nytt. Du kan även skaka skinnet och hänga ut det i friska luften för att fräscha upp det.


Om du har spillt på det kan den tvättas försiktigt i tvättmaskinens ullprogram med ulltvättmedel. Efter tvätt kan det borstas och sedan skakas för att återfå sin fason.

Kom ihåg att färgade skinn inte ska ligga i solen eller på inglasad balkong, uthus eller liknande. De kan då blekas eller ändra färg. Det går bra att använda dem utomhus men låt dem inte ligga kvar efter användning.

Läs mer om skötselråd här.

Köp vår ulltvål med lanolin och fårskinnsborste här.

Jag har returnerat min beställning men inte fått pengar tillbaka

Först bör du söka efter ditt spårningsnummer på Postnords hemsida och kolla att vi har mottagit ditt returpaket. Har vi mottagit din retur behandlar vi den inom 1-2 veckor. Vi återbetalar på samma sätt som du betalt vid ordertillfället, dvs har du betalt med kort går pengarna tillbaka till ditt kort (kan ta 2-4 bankdagar) och har du betalt med Klarna får du återbetalning från dem om du hunnit betala din faktura.

Kom ihåg att alltid spara kvittot när du lämnar ditt returpaket till Postnord.

Hur gör jag vid retur eller byte?

Du har 30 dagars returrätt från den dag du mottar ditt paket. När du returnerar din order debiteras du ett belopp på 59 kr. Detta belopp dras från återbetalningen.Ditt returpaket kan skickas via alla Postnord-ombud i Sverige. För att beställa en retursedel ska du fylla i formuläret på vår returportal.
Vid byte till annan produkt: Du beställer den nya produkten själv på hemsidan.

Hur är det med certifikat och djurvälfärd?

Alla Nordicsheepskinn tillverkas och bearbetas enligt alla lagar och regler. Alla EU-bestämmelser följs. Inga djur slaktas för sitt skinn utan vi använder endast restavfall från födovaruindustrin som annars bara hade slängts. Vi tror på att använda så mycket från djuret som möjligt och använder hellre organiska material än syntetiskt framställda.

Läs mer om garvning, färgning och produktion här

Vi har höga krav på våra fårbönder och de kontrolleras minst en gång om året. Våra krav är bland annat utevistelse i stora hagar, fri tillgång till gräs eller annat stråfoder samt att fåren ska gå i flock.

Lärs mer om våra certifikat här

Hur kan era produkter vara så billiga?

Nordic Sheep är en del av NATURES Collection A/S - Europas största producent av fårskinn och fårskinnsprodukter.
Den stora volymen innebär att vi kan erbjuda bra andraklass fårskinn (men bättre än många andra standardbutiker) till ett förmånligt pris. Vissa skinn kan ha en eller flera sömmar på baksidan men det är inget som syns eller påverkar hållbarheten. Dessa är lika fina och fluffiga som övriga skinn. Du kan läsa mer om produktionen här.

Ni har dragit pengar men ordern har inte gått igenom

När du försöker att lägga en beställning hos oss och väljer att betala med kort reserverar vi den summan orderns värde är för att kolla att du har täckning på kortet. Om du väljer att avbryta beställningen eller att den av andra skäl inte går igenom kommer reservationen att hävas inom några dagar. Vi drar inga pengar förrän vi skickar paketet från vårt lager.

Kan man besöka er butik?

Nordicsheep.se är endast en webshop . Det är därför inte möjligt att besöka oss fysiskt. Om du har frågor är du välkommen att ringa oss. Vi är redo att hjälpa och svara på dina frågor. Kontakta oss här.

© 2024 Nordicsheep.se, All rights reserved by Nordicsheep.se

  • Mastercard
  • Visa
  • klarna_pay
  • bring_pay

  Logga in

  Glömt ditt lösenord?

  Har du inget konto än?
  Skapa konto